Jäädytetyt pelipaidat #35

#35 Sakari Lindfors

HIFK:ssa torjunut Sakari Lindfors vartioi petopaitojen maalia neljäntoista kauden ajan 616 ottelussa. 1998 saavutetun mestaruuden lisäksi Lindfors palkittiin neljästi seuran hyödyllisimpänä pelaajana vuosina 1988, 1991, 1995 ja 1996. Hänet valittiin niin ikään neljästi HIFK:n parhaimmaksi maalivahdiksi.

Lindforsin kansainvälinen ura alkoi 20-vuotiaana nuorten MM-kisoissa, joissa hän pelasi kolme ottelua. MM-kisojen jälkeisenä kesänä NHL-seura Quebec Nordiques varasi suomalaismaalivahdin varaustilaisuuden kahdeksannella kierroksella. Vuosina 1988–1993 helsinkiläisvahti oli mukana MM-kisojen Leijona-miehistössä, ja 1988 hän pokkasi kaulaansa hopeamitalin Calgaryn olympialaisista. Lindfors kuitenkin lahjoitti saamansa mitalin Tampereen jääkiekkomuseolle, koska ei pelannut kisoissa yhtään ottelua Suomen maalilla.

Lindfors pelasi lapsuudessa jalkapalloa Espoon Matinkylän hiekkakentillä, mutta laji vaihtui nopeasti jääkiekkoon. HIFK:n veräjänvartija aloitti uransa Kiekko-Espoossa, mutta siirtyi A-juniori-ikäisenä HIFK:n organisaatioon. Hän puki ensimmäisen kerran HIFK-paidan ylleen SM-liigatasolla kaudella 1985–1986, mutta pääsi tositoimiin vasta seuraavalla kaudella.

Seuraavien yhdentoista vuoden aikana Lindfors pelasi HIFK-paidassa liki neljäsataa ottelua. HIFK:n 1998 mestaruusvuoden jälkeen hän siirtyi Ruotsin Elitserieniin, jossa hän vartioi Färjestad BK:n maalia niin naapurimaan pääsarjassa kuin euroopanmestaruussarjassakin. Suomessa Lindfors on miesten tasolla edustanut vain HIFK:ta.

Lopullinen päätös Lindforsin pelaajauralle tuli keväällä 2002, kun hän siirtyi vastaamaan HIFK:n maalivahtivalmennuksesta.

Lindforsin pelinumero 35 jäädytettiin 14. syyskuuta 2003 samaan aikaan Mika Kortelaisen pelinumeron kanssa.

Kuva: Minna Lammi, Verkkotie.

HIFK Twitterissä

Tässä Miro Heiskasen kommentit NHL-varauksen jälkeen: hifk.fi/uutiset/dallas… #nhlfi #nhldraft #HIFK
RT @NHL Miro Heiskanen is headed to the @DallasStars at No. 3. #NHLDraft pic.twitter.com/Iz9sNwg3o2
Dallas Stars varaa IFK:n Miro Heiskasen numerolla 3. Grattis!! #BULILLA #HIFK @HIFKHockeyU20