Jäädytetyt pelipaidat #22

#22 Mika Kortelainen

Mika Kortelainen pelasi SM-liigaa 14 kauden ja 604 runkosarjaottelun ajan. Hän viimeisteli urallaan 194 maalia ja merkkautti tehotililleen 235 syöttöpistettä.

Kortelaisen ura alkoi Kiekko-Espoosta, josta hän siirtyi HIFK-organisaatioon A-juniori-ikäisenä. Petopaitojen luottolaituri kuitenkin pelasi ensimmäisen SM-liigaottelunsa Ässät-paidassa kauden 1986–1987 pudotuspeleissä oltuaan suorittamassa asepalvelusta Lahden urheilujoukoissa. Työsarka porilaisseurassa jäi kolmen ottelun mittaiseksi, minkä jälkeen Kortelainen palasi juurilleen HIFK-paitaan.

Kortelainen pelasi HIFK:ssa kevääseen 2002 asti, jonka jälkeen hän päätti pelaajauransa Italian Serie A:ssa, Asiago HC:n riveissä. Pisteiden valossa Kortelaisen paras kausi ajoittui kauteen 1996–1997, kun HIFK-laituri viimeisteli tehopisteet 15+27 yhteensä 45 ottelussa. Vuotta myöhemmin hän oli mukana voittamassa HIFK:n kuudetta suomenmestaruutta.

Kortelainen muistetaan taitavana kiekonkäsittelijänä, joka oli parhaimmillaan vastustajan maalin edustalla. Hän muodosti tuhoisan hyökkäystrion Darren Boykon ja Iiro Järven kanssa. Mestaruusvuonna 1998 Kortelainen vertyi pistetehtailuun erityisesti Olli Jokisen johtamassa tehoketjussa.

Kortelainen toimi HIFK:n liigajoukkueen kapteenina kausina 1995–1997.

Kortelaisen pelinumero 22 jäädytettiin 14. syyskuuta 2003 samaan aikaan Sakari Lindforsin pelinumeron kanssa.

HIFK Twitterissä

Tässä Miro Heiskasen kommentit NHL-varauksen jälkeen: hifk.fi/uutiset/dallas… #nhlfi #nhldraft #HIFK
RT @NHL Miro Heiskanen is headed to the @DallasStars at No. 3. #NHLDraft pic.twitter.com/Iz9sNwg3o2
Dallas Stars varaa IFK:n Miro Heiskasen numerolla 3. Grattis!! #BULILLA #HIFK @HIFKHockeyU20