Veckorapport: Seger, förlust och ny back

IFK inledde veckan på bästa tänkbara sätt då laget besökte liganykomlingen Jukurit i S:t Michel.

Efter bara 49 sekunders spel kunde Mika Partanen sätta 0–1. Juuso Puustinen var tillbaka efter sin skada och spelade fram till Partanens mål och satte själv 0–2 i powerplay. Juhamatti Aaltonen gjorde avgörande 0–3 medan Mikael Johansson fick avsluta målskyttet med sitt 1–4-mål i tom bur. Kevin Lankinen stod för ännu en stark insats i mål då han räddade 21 av 22 Jukuritskott.

Den fina bortasegern följdes upp av av en knapp förlust på hemmaplan då KooKoo besökte Ishallen. Lankinen var igen på strålande spelhumör och klart bäst i lagen då han räddade 25 skott. IFK stannade för första gången för säsongen på noll inför hemmapubliken då laget förlorade med 0–1 efter att före detta IFK-spelaren Juha-Pekka Haataja satte gästernas segermål i förlängningen.

På måndagen blev det klart att den svenska backen Marcus Högström för resten av året. Högström anslöt till laget på måndagen.

HIFK spelar fyra matcher på fem dagar den här veckan. På tisdag möter man SaiPa i Villmanstrand, på onsdag kommer HPK på besök till Ishallen, på fredag är det Kärpäts tur att besöka Nordenskiöldsgatan och veckan avslutas med bortamatch på lördag mot Pelicans.

HIFK Twitterissä

Ei pöllömpi maanantai-ilta Nordiksella! Tässä matsiraportti ja kuvat pelistä: hifk.fi/uutiset/dana-b… #HIFK #bulilla #Stadi
Lipunmyynti perjantaina pelattavaan 6. neljännesfinaaliin on käynnissä: hifk.fi/uutiset/lipunm… #HIFK #bulilla #Nordis
STADI 3 - 2 TURKU pic.twitter.com/eV4mXSgYy9
MAALI! Corey Elkins ampuu byyrin ajassa 92.12 ja IFK voittaa! #HIFK #liiga #bulilla
Toinen jatkoerä käynnissä. #HIFK #liiga #bulilla