Veckorapport: Hemmaseger och två förluster mot Tappara

IFK inledde veckan med revansch som tema. Bortaförlusten mot Pelicans var ett avslutat kapitel och inför hemmamatchen mot HPK hade spelarna bestämt sig för att visa att de kan bättre.

Det blev en klar seger över HPK efter en solid insats inför hemmapubliken.

Juuso Puustinen sköt 1–0, Daniel Grillfors satte 2–0 vilket också var säsongens första mål för den svenska backen, Joonas Rask utökade ledningen till 3–0 och Oliwer Kaski fastställde slutresultatet 4–0. Kevin Lankinen höll nollan tredje gången den här säsongen och i ligan.

I fredagens bortamatch mot Tappara blev det förlust med 5–3 (2–1, 1–0, 2–2). Rask, Saku Salmela och Roope Hintz har alla spelat hemmamatcher i Hakamestä-hallen tidigare i karriären och trion såg ut att trivas i sin före detta hemmahall då de sköt var sitt mål.

I lördagens retur i Ishallen var IFK ute efter revansch. Och i början av andra perioden såg läget bra ut då Henri Tamminen slog in 1–0 bakom Teemu Lassila. Men tre utvisningar i följd efter ledningsmålet betydde Tappara-kvittering genom Veli-Matti Savinainen.

Savinainen satte sedan segermålet 1–2 i den tredje perioden. IFK hade mängder av målchanser i matchen men lyckades inte utnyttja dem.

Kevin Lankinen spelade veckans alla tre matcher.

Den här veckan inleder IFK med bortamatch mot KalPa på tisdagen. Efter det blir det två hemmamatcher då Kärpät kommer på besök på fredag och Lukko på lördag.

HIFK Twitterissä

Tässä Miro Heiskasen kommentit NHL-varauksen jälkeen: hifk.fi/uutiset/dallas… #nhlfi #nhldraft #HIFK
RT @NHL Miro Heiskanen is headed to the @DallasStars at No. 3. #NHLDraft pic.twitter.com/Iz9sNwg3o2
Dallas Stars varaa IFK:n Miro Heiskasen numerolla 3. Grattis!! #BULILLA #HIFK @HIFKHockeyU20