Saku Salmela Previous Next
bannerikuva

Nimi: Saku Salmela
Pelinumero: 11
Syntymäaika: 16.05.1990
Syntymäpaikka: Helsinki
Pituus: 176 cm
Paino: 82 kg
Pelipaikka: puolustaja
Kätisyys: L

Ura: Saku Salmela on uusi kasvo tulevalla kaudella IFK:n liigamiehistössä, mutta on edustanut seuraa sekä A- että B-junioreissa.  26-vuotias puolustaja on rauhassa tasapainoiseksi liigapelaajaksi ja ottaa nyt seuraavan askeleen urallaan. 

Juniorivuosien jälkeen Salmela vietti kolme kokonaista kautta Mestiksessä Kiekko-Vantaassa. Hyvät otteet poikivat sopimuksen Ilvekseen, jossa Salmela pelasi kaksi tasapainoista kautta hyvillä tehopisteillä. Viime kaudella Salmela nosti tasoaan ja oli tärkeä osa Ilveksen puolustusta. Kauden päätteeksi IFK julkaisi Salmelan kahden vuoden sopimuksen.

Lempinimi: Sakke


Instagram: @zzaku
Twitter: @SakuSalmela

Vahvuudet: Salmela luistelee hyvin ja on tasapainoinen ja luotettava kahdensuunnan puolustaja. Kehittyi selvästi puolustamisessa kahden viime vuoden aikana. Salmela laukoo ahkerasti ja tekee hyvin tehoja.

HIFK Twitterissä

Hine ja Juhis MM-leirille. Toivotetaan jätkille bulit tsemit @leijonat mitalijahtiin! #HIFK #bulillatwitter.com/i/web/status/8…
Kauden viimeinen Dana Brevinin matsiraportti. #HIFK hifk.fi/uutiset/dana-b…
JYP ratkaisee ajassa 60:45, 6-5 ja.
Ensimmäinen jatkoerä käyntiin pronssiottelussa JYP-IFK. #HIFK #Liiga
Roope Hintz pudotuspelien pistepörssin kärkipaikalle. Puustinen maalipörssin. #HIFK #Liiga #bulilla pic.twitter.com/3l6984J7wR