Lennart Petrell Previous Next
bannerikuva

Nimi: Lennart Petrell
Pelinumero: 32
Syntymäaika: 13.4.1984
Syntymäpaikka: Helsinki
Pituus: 191 cm
Paino: 94 kg
Pelipaikka: hyökkääjä
Kätisyys: L

Ura: Lennart Petrell on HIFK-fanien suursuosikki ja voimahyökkääjän ruumiillistuma. Petrell erottui jo nuorena poikkeuksellisella työmoraalilla ja erityisen fyysisellä, mutta rehdillä pelityylillään. Kymmenen kauden aikana HIFK:ta edustanut Petrell on pelannut Liigassa vain HIFK:ssa.

Petrell ehti profiloitua jo vahvasti alempien ketjujen liigapelaajaksi, mutta kärsivällinen työ ja kehittyminen pelin eri osa-alueilla veivät ”Lennun” NHL-jäille asti. Petrell pelasi elämänsä kevään HIFK:n voittaessa Suomen mestaruuden keväällä 2011. Tämän jälkeen tie vei Edmonton Oilersiin, jossa hän onnistui murtautumaan välittömästi NHL-miehistöön, ja lopulta NHL-otteluita kertyi kahden kauden aikana 95. Edmontonista Petrellin matka jatkui vuodeksi Sveitsiin Genève-Servetten riveihin sekä kahdeksi kaudeksi Ruotsiin Luulajaan, jossa Petrell juhli CHL:n mestaruutta. Nuorten MM-kilpailuiden lisäksi Petrell on edustanut maajoukkuetta neljästi EHT-turnauksissa. Petrell kuluu HIFK:n tärkeimpien pelaajien joukkoon kaukalossa ja pukukopissa.

Lempinimi: Lennu
Instagram: @lennu37

Vahvuudet: Isokokoinen ja vahva Petrell jakaa painavia puhtaita taklauksia vaihdosta toiseen, muttei aja itseään ulos tilanteista. Puolustaa järkevästi ja Petrell on yksi liigan parhaita alivoimapelaajia. Hyökkäyspäässä hän pystyy pelaamaan tulosta tekevissä ketjuissa. Petrell on myös joukkuepelaaja viimeisen päälle ja erittäin pidetty HIFK:n pukukopissa.

HIFK Twitterissä

@kokkoismo @Sinebrychoff Koska viikonloppuna pannaan.
Kuusi tölkkiä. Kuusi tarinaa. Kaupoissa maanantaina! Hyvää viikonloppua. #HIFK #Liiga #KOFF pic.twitter.com/mjpCPtmLwH
Oy HIFK-Hockey Ab:n tilikausi voitollinen: hifk.fi/uutiset/oy-hif… #HIFK
RT @Kamraatit Tuu messiin Kamraatit groupiin CHL Prediction Gamessa. Mukaan tästä chlpredictions.com/?parrain=85qdf… #HIFK #kamraatit #CHLfi twitter.com/championshocke…
RT @championshockey It's a beautiful evening for... SIGNING UP TO OUR PREDICTION GAME! chlpredictions.com pic.twitter.com/Hnk2yIeehi