Jasse Ikonen Previous Next
bannerikuva

​Nimi: Jasse Ikonen
Pelinumero: 28
Syntymäaika: 13.6.1990
Syntymäpaikka: Kuopio
Pituus: 184 cm
Paino: 86 kg
Pelipaikka: hyökkääjä
Kätisyys: Left

Ura: KalPan kasvatti Ikonen siirtyi Kuopiosta IFK:hon kesken kauden marraskuussa 2013. KalPan lisäksi Ikonen on edustanut Liigassa JYPiä kaudet 2009–2011. Hänellä on kokemusta nuorten maajoukkueista muun muassa 18- ja 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Ikonen on voittanut A-nuorten SM-kultaa KalPassa 2008 ja JYPissä 2011.

Ikonen teki ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan IFK:ssa kymmenen maalia, mutta loukkaantuminen katkaisi Ikosen kauden jo joulukuussa. Viime kauden runkosarjassa hän teki 19 maalia ja oli Liigan maalitilaston kymmenes. Sen lisäksi Ikonen oli IFK:n tehokkaimpia pelaajia myös pudotuspeleissä.

Vahvuudet: Kovien maalimäärien lisäksi Ikonen on erittäin monipuolinen hyökkääjä, jonka voi laittaa kentälle joka tilanteessa. Ratkaisee otteluita hyökkäyspäässä, mutta on joukkueelle tärkeä pelaaja myös alivoimalla. Ikonen tekee kentällä töitä kovalla asenteella eikä välttele kamppailuja.

HIFK Twitterissä

Hine ja Juhis MM-leirille. Toivotetaan jätkille bulit tsemit @leijonat mitalijahtiin! #HIFK #bulillatwitter.com/i/web/status/8…
Kauden viimeinen Dana Brevinin matsiraportti. #HIFK hifk.fi/uutiset/dana-b…
JYP ratkaisee ajassa 60:45, 6-5 ja.
Ensimmäinen jatkoerä käyntiin pronssiottelussa JYP-IFK. #HIFK #Liiga
Roope Hintz pudotuspelien pistepörssin kärkipaikalle. Puustinen maalipörssin. #HIFK #Liiga #bulilla pic.twitter.com/3l6984J7wR